Blog: Digitale transformatie in mijn branche? Nee joh!

Veel nieuwe begrippen, veel nieuwe technieken, veel nieuwe ontwikkelingen. In welke mate moeten we hier rekening mee houden als ondernemers en beleidsmakers en bovenal, wát zijn deze begrippen, technieken en ontwikkelingen?

Om te beginnen hebben we het hier niet over IT-zaken. Natuurlijk speelt IT een rol, maar bovenal hebben we het hier over een veranderend bedrijfsmodel. De Digitale Transformatie. En deze kunnen en mogen we niet negeren of zelfs maar parkeren.


Daarmee hoort Digitale Transformatie in de directiekamer en zal vrijwel iedere organisatie met de wens tot bedrijfscontinuïteit en winstgevendheid dit op de agenda moeten hebben.


De begrippen hebben allen te maken met een betere beleving, meer effectiviteit, gemak en vertrouwen. Voor de goede orde: ik praat hier niet over het efficiënter maken van huidige processen, maar over het heruitvinden van de toegevoegde waarde van onze organisaties met gebruikmaking van de nieuwe ontwikkelingen.


Een aantal zekere veranderingen zijn: de rol van de middle-man verdwijnt en wordt overgenomen door een vertrouwd systeem, zoals blockchain. Het protocol is nog nooit gehackt en is veiliger dan andere systemen. Maar ook het gebruik van smart-devices (Internet of Things) en de informatie welke deze verzamelen, robots met intellectuele taken en zelflerende computers veranderen uw wereld met zekerheid.


Uw branchegenoten en innovatieve concurrenten zijn er al mee bezig. 


We staan dus aan de vooravond van een organisatie-revolutie. En nu niet denken en praten, betekent een moeilijk in te halen achterstand op korte termijn. Reserveer eens een dagdeel en overweeg uw toegevoegde waarde in een moderne markt. ‘Disruptief’ denken is hierbij niet alleen een hip woord, maar zeker een business-saver.


Wilt u meer informatie over deze ontwikkelingen en graag eens samen met anderen sparren? neem contact met ons op, en ontvang van ons binnenkort een uitnodiging voor een workshop over bovengenoemde thema's.